Home Mission Parchi Viaggi Eventi Almanacco Multimedia Contatti
Torna agli Eventi
I Parchi Letterai a Bodo (Norvegia)

I Parchi Letterai a Bodo (Norvegia)

“Mellom ordene og stedene: reiseopplevelser i litterære landskap”. Stanislao de Marsanich forteller om Dantes litteraturparker og den første litteraturparken i Norge, tilegnet Johan Falkberget på Røros.

29 Marzo 2018
 “Mellom ordene og stedene: reiseopplevelser i litterære landskap”. Stanislao de Marsanich forteller om Dantes litteraturparker og den første litteraturparken i Norge, tilegnet Johan Falkberget på Røros.

Denne formiddagen har vi vært så heldige å få låne til oss en spennende foredragsholder som gjester Røst 1. maihelgen i regi av Società Dante Alighieri. Foreningen har som formål å fremme italiensk språk og kultur i Italia og i verden for øvrig. Organisasjonen har i dag mer enn 400 lokalforeninger med tilsammen ca. 500.000 medlemmer. 

Dante Alighieri i Norge er representert i Oslo, Trondheim, Kristiansand, Bergen, Halden Stavanger og Røst. Alle foreningene har både norske og italienske medlemmer som arrangerer månedlige møter med foredrag og andre aktiviteter.

DAs Parchi Letterari® er magiske plasser, og inspirasjonskildene til Dante, Grazia Deledda, Carlo Levi, Eugenio Montale, Carducci, Falkberget og mange andre forfattere og poeter, og det er steder som fortsatt finnes i landskapet. Det er landsdeler som illustrerer utviklingen av lokalsamfunn gjennom litteraturen.

Stedene kommuniserer de sansemessige opplevelsene som har inspirert mange forfattere og deres verk, og omvendt, mange av de største verkene, som gjengir hendelser i forfatternes liv, kan hjelpe å tolke rommet; de tillater å tolke landskapet på nytt igjen, og å gi det en felles mening, som sted, kulturell arv og økonomisk aktivitet, hvor erfaringene fra fortiden kan foreslå noe for framtiden.

Dette er ikke isolerte monumenter, men steder som forener natur og kultur og forutser menneskers deltagelse i en prosess hvor egen identitet gjenerobres. Litteraturparken blir sådan forståelsen av landskapet, den bevitner utviklingen av samhandlingen mellom mennesket og miljø, identifiseringen av lokale tanker og følelser, trosformer og kulturelle og produktive tradisjoner.

Stanislao de Marsanich er utdannet i konstitusjonell rett, og han har spesialisert seg på Schenger avtalen i Storbritania, Frankrike og Belgia, samt på konsekvensene for asylsøkerrettighetene, flyktningers status og bevegelsesfrihet innenfor Europa. Han har vært opptatt av og publisert internasjonalt om geopolitiske spørsmål i 10 år, først med Fondazione Alcide De Gasperi, så med Atlantic Treaty Association. Han har jobbet med juridiske spørsmål og i Banken i både Italia og Sveits, for å fremme utviklingen av en italiensk Trust. Han har jobbet med landskaps utvikling de siste 10 år, spesielt med tanke på innlands Italia og Parchi Letterari® nettverket, som han er styrer for under Società Dante Alighieri. SDA forvalter Parchi siden 2012. Han skriver i dagsavisen L’Agenzia di Viaggi, Travel Trade Newspaper, og han deltar regelmessig på Press Tour i hele verden.

Foredraget holdes på engelsk. 

Velkommen!
Link Esterno

Torna agli Eventi
Creazione Siti WebDimension®